mandag den 3. september 2012

Hvor var det lige "den rigtige mand" blev af?


Forsvandt han mon sammen med den "rigtige kvinde"?

Vi piver, gør vi – alle os kvinder i 40’erne! Vi er dødtrætte af den bløde, handlingslammede, initiativløse, konfliktsky og magtforskrækkede danske mand! Vi orker ham simpelthen ikke mere – så vi lader os skille fra ham … og så vokser vi ellers benene, farver håret, stramme push up’en en tand op – og går i gang med at lede! Lede efter ”Den rigtige Mand”! Ham der, drivende af testosteron, skal fylde hullet i vores tilværelse med maskulinitet, overraskelser, gentleman behavior, tryghed, modspil og ”over the top” fantastisk sex.

Men hvor er han?

Umiddelbart så gemmer han sig usandsynlig godt. For det vi ser, når vi kigger ud i verden, er en stor grå masse af mænd, der sjasker afsted uden mål og med – i et forsøg på at finde deres ståsted og rolle i en efterhånden kvinde-dominerede verden, hvor mandens rolle (hvis vi da lige ser bort fra selve forplantningen) forlængst er udspillet.

Der er ganske enkelt ikke brug for ham mere – den danske mand! Efter at han nu er blevet dresseret, kastreret, rettet ind og rettet på gennem årtier … ja, så er han nu præcis, som "vi" har formet ham – og nu har vi hverken brug for ham, eller respekt for ham mere. For vi kvinder, vi kan jo det hele selv. Vi tjener penge, vi går på kurser i ”Kend din bil” (med behageligt selskab af unge mekanikere), vi lægger budget, vi hænger lamper op – ja, vi klarer sågar vores egne orgasmer uden synderligt andet besvær end køb af 4 stk. AAA batterier i ny og næ. Nemt, bekvemt …. og i virkeligheden helt forfærdeligt fladt og trist.

Kvindebevægelsen har – sagt med et populært udtryk – sejret af helvede til! Nu betaler vi allesammen prisen. Vi savner hinanden – mænd savner kvinder, kvinder savner mænd!

Er det mon ikke muligt, at få den lille gnist, den livsbekræftende hverdagsmagi mellem mand og kvinde tilbage? Trænger vi ikke til det her i 2010?

Jeg tror faktisk den stadig er der – dér lige foran næsen på os… magien. Vi ser den bare ikke? Ser vi f.eks. at ”den rigtige mand” forsøger at åben døre for os, hører vi at han komplimenterer os, kan vi tage imod hans gentleman manere, kan vi rumme at lade ham komme lidt til – kan vi rumme at slippe kontrollen, lade os føre og være kvinder - uden at føle det som et angreb og et nederlag.

Opdraget af stærke, frigjorte mødre i 70’erne, der opfattede feminine dyder som en kontrast til intelligens og selvrespekt, så falder det os svært. MEN jeg vil øve mig, jeg vil gerne gøre forsøget. For efterhånden synes jeg, at de ”røde strømper” strammer mere end de støtter!

Jeg er kvinde, jeg er stærk, jeg er stolt – og jeg er også villig til at indrømme, at ligestillingen er gået over gevind. Lad os i stedet rumme kønnenes forskelligeheder, lad os respektere at de mærkeligste ingredienser ofte ender i en fantastisk cocktail, lad os holde op med hele tiden at skulle "forstå" hinanden – og lad os i stedet arbejde på, at finde nogle af de gode gamle dyder frem af gemmerne, så kvinder igen kan føle sig som kvinder, og mænd som mænd ( ... hvis der ellers er nogle mænd tilbage der tør!)

Så - du danske mand ... TAG DIG SAMMEN, RET DIG OP og MAND DIG OP ... så tror jeg, vi er et par feminister eller 5 der er mere end klar til at flå de røde strømper af, hoppe i en kjole og lade os forføre.

Det er jo til syvende og sidst "den lille forskel", der gør den meget store forskel!

2 kommentarer:

 1. Meget rigtigt set, Miss B. Det er efterhånden en større fornøjelse for mig at gå i byen med en amerikansk kvinde (f.eks.), fordi hun ved, hvordan man (også) kan opføre sig, f.eks. ved at vente liiiige et par splitsekunder, så man som mand kan nå frem og holde døren. Eller undlade at brokke sig og diskutere, hvis jeg vil betale.

  Jeg er også nødt til meget højt og tydeligt at sige "JEG VIL GERNE HAVE LOV AT ÅBNE BILDØREN FOR DIG!" hvis det beskedne forehavende skal lykkes.

  MEN: Til gengæld ser det ud til, at de fleste danske kvinder er villige til at lære efterhånden, så der er håb :-).

  SvarSlet
 2. Hi M,
  Jeg skal ALDRIG mere selv åben en dør i nærheden af dig - heller ikke når JEG kører din beskedne Saab ;o)
  :-*/B.

  SvarSlet